lauantai 9. maaliskuuta 2013

Jauheliha-fetapasta

Muuttoprojekti on saatu onnellisesti maaliin ja pikku hiljaa kaikki tavarat löytävät omille paikoilleen. Nyt saakin aloittaa seuraavien muutosten suunnittelun. Ensimmäisten joukossa listalla ehdottomasti keittiö, mutta siitä lisää myöhemmin. Nykyisessäkin keittiössä on mukava kokkailla, mutta huomaan kyllä että joku muu on suunnitellut sen omia tarpeita ajatellen.

Viime aikoina on tullut tehtyä aika paljon pastaruokia. Tässäkin yksi helppo ja vähän raaka-aineita vaativa pastaruoka. Idean tähän sain Citymarketin uusimmasta lehdestä, mikäs sen nimi nyt onkaan jota siellä jaetaan. Ei nyt tule, mutta selasin sitä taannoin ja mieleen jäi jauhelihan ja fetajuuston yhdistelmä, jota en ollut aiemmin kokeillut. Taisi olla niin, että alkuperäisessä ohjeessa lisukkeena oli peruna, mutta päätin käyttää tähän pastapussin lopun. Tähän voi käyttää sitä pastaa mitä kaapista sattuu löytymään. Tai sitten niitä keitettyjä perunoita! Sika-nautajauhelihasta tuli hyvin maukasta. Tomaattimurska voi olla eri tavoin maustettua, mutta suosittelen todellakin kokeilemaan Muttin perusmurskaa. Ensimmäisen purkin jälkeen en ole mitään muuta halunnut käyttää! Kastike valmistuu sopivasti samalla kun pasta kypsyy.

Jauheliha-fetapasta (4:lle)
400 g jauhelihaa, ei väliä mitä laatua
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
oreganoa
timjamia
suolaa
mustapippuria
sokeria
fetajuustoa
Kuori ja pilko sipuli. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet. Freesaa niitä hetki öljytilkassa kuumalla pannulla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Kun jauheliha on kypsää, lisää tomaattimurska. Lisää mausteet, kaikkia ½-1 tl. Maista! Lisää kastikkeen joukkoon fetajuusto. Lisää pikaisesti valutettu pasta kastikkeeseen ja sekoita kunnolla. Koristele basilikasilpulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti