keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Grillattut sinisimpukat ja chilipersiljavinaigrette




Tarvitsimme simpukankuoria koristeeksi ja niitähän saa helposti syömällä simpukoita! Sinisimpukat kuuluvat muutenkin suosikkeihimme, joskin niitä tulee laitettua turhan harvoin. Tällä kertaa löysimme tuoretiskiltä todella isoja ja herkullisen näköisiä simpukoita. En ollut aiemmin grillannut simpukoita, mutta mieleeni tuli nyt kokeilla ruotsalaisesta Drömhus & Trädgård -lehdestä löytämääni ohjetta. Älypuhelimet ovat kyllä todella näppäriä! Löysin ohjeen kampaajalla ollessani ja näppäsin siitä kuvan. Lehden numero taisi olla 05/2012.


Grillatut sinisimpukat
1 kg simpukoita
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
...................
Chilipersiljavinaigrette
0,75 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ruukku lehtipersiljaa
2 - 3 chiliä
1-3 valkosipulia
suolaa
Pese ja harjaa simpukat, poista parta. Heitä pois kuolleet ja rikkinäiset. Laita simpukat foliopakettiin valkoviinin kera. Aika kätevä olisi ollut alumiinivuoka, johon simpukat viinin kera laitetaan ja laitetaan folio päälle. Vuoan puuttuessa, yritin tehdä moninkertaisesta foliosta vuoan, mutta simpukoiden suuri määrä hankaloitti paketin pois ottamista grillistä. Seuraavan kerran kokeilen siis vuokaa! Grillaa noin 6-7 minuuttia tai kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä kiinni olevat pois. 

Valmista tällä välin vinaigrette tai tee se aiemmin. Hienonna persilja ja chili (poista siemenet). Hienonna valkosipuli tai purista se. Itse pidän hienonnetusta valkosipulista puristetun sijaan, mutta jokainen tekee oman mieltymyksensä mukaista valkosipulisilppua. Yhdistä nämä oliviiviöljyn ja sitruunamehun kanssa, sekoita. Lisää suolaa oman maun mukaan. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen rouhaisin sekaan vielä vähän mustapippuria. Laitoin kaksi chiliä. Kolmannenkin olisi voinut laittaa, sillä tällä kertaa kaupasta mukaan tarttui hollantilaisia punaisia mietoja chilejä. Lisää vinaigrette grillattujen sinisimpukoiden sekaan ja anna marinoitua 5-10 minuuttia.

Ruokajuomana nautimme chardonnayta. Taisi olla jotain chileläistä, joka löytyi varastosta. 








1 kommentti:

  1. Hip hej! Löysin takaisin lauantain jälkeen! Näitä pitää ehdottomasti kokeilla! Lisää reseptejä kiitos!

    VastaaPoista