sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Maailman helpoin pasta


Jos kaapistasi löytyy pastaa, persiljaa, parmesaania, oliiviöljyä ja sitruuna, lounas on pelastettu! Yhdelle hengelle tämä oli täyttävä ateria eikä tällä kertaa vaatinut kaupassa käyntiä. Ja valmistamiseen kului aikaa pelkästään pastan keittoaika! Maailman helpoin pasta-ateria siis. Sikke Sumarikin taisi valmistaa jotain vastaavaa omassa ohjelmassaan. Jos et pidä sitruunan happamasta mausta, laita kastikkeeseen puolet ohjeen määrstä. Kastiketta jää myös seuraavalla aterialle!

Sitruuna ja öljykastike spagetille (1 hlö)
100 g spagettia
1 sitruunan mehu
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
parmesaania
persiljaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tee sillä välin kastike: purista sitruunan mehu ja sekoita se öliiviöljyn kanssa. Pieni purkki sopii tähän hyvin, kansi päälle ja ravista voimakkaasti! Mausta suolalla. Hienonna sopiva määrä persiljaa. Valuta pasta nopeasti ja laita takaisin kattilaan. Valuta kastike pastan joukkoon. Lisää persiljasilppi ja raasta joukkoon parmesaania. Mausta mustapippurilla. Sekoita ja aseta lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti