lauantai 2. helmikuuta 2013

Pinaattispagetti ja uppomuna


Tämä nopea pastaherkku valmistuu parissakymmenessä minuutissa. Reseptin löysin Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (1/2013). Puolitin ohjeen raaka-aine määrät kahdelle henkilölle sopivaksi, mutta pinaattia olisi kyllä voinut laittaa enemmänkin. Parmesaania laitoin vähemmän. Uppomunien keittoaika on ohjeessa 4 minuuttia, mutta mielestäni 2-3 minuuttia riittää. Nyt munan keltuainen ei ollut herkullisen valuva vaan turhan kiinteä. Tekemällä siis oppii! Uppomunien sijaan voit paistaa munan, mutta jätä keltuainen raa'ahkoksi, niin pasta saa siitä makua.

Pinaattispagetti ja uppomuna (4:lle)
350 g spagetttia
4 kananmunaa (mieluiten luomu)
150g salaattipinaattia
80 g pekonia
4 rkl voita
1 dl raastettua parmesaania
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Uppomunien vesi
3l vettä + 1 rkl etikkaa

Tee uppomunat pastan kypsyessä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Laitoin uppomunille ohjeesta poiketen 2 l vettä ja 2 tl etikkaa. Mutta keitä ensin vesi kiehuvaksi ja alenna sitten keskilämmölle niin, että vesi poreilee hiljaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikkukulhoihin tai laseihin. Pyöräytä keitinveteen pyörteitä vaikkapa puulusikalla. Kaada munat varovasti yksitellen veteen. Ohjeen mukaan keittoaika 4 minuuttia. Jälkiviisaana keittäisin kyllä max 3 minuuttia. Ohjeessa kehotetaan myös nostamaan munat reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Mielestäni munaan jäi talouspaperista makua, joten en kyllä käyttäisi tässä talouspaperia vaan laittaisin munat valumaan lautaselle tai leikkuulaudalle. Annoksen kokoamisvaiheessa munan voi tarvittaessa pyyhkäistä kuivaksi.

Hienonna pekoni pieniksi paloiksi ja huuhdo pinaatti. Ravistele pinaatista vesi hyvin pois. Paista pekonia muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pannulle pinaatti ja voi. Kääntele seosta, kunnes se lämpiää.
Ota vähän pastan keitinvettä talteen. Lisää valutettu pasta pannulle. Sekaan voit tarvittaessa lisätä pastan keitinvettä.

Jaa annokset lautasille ja nosta uppomuna päällimmäiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja parmesaanilla. Tarjoa heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti