torstai 20. syyskuuta 2012

Italialainen tomaatticocktail


Nimestään huolimatta, tätä cocktailia ei juoda vaan lusikoidaan! Varsin mielenkiintoinen resepti. Hieman heti alkuun epäilytti kermanvaahdon yhdistäminen parmesaaniiin ja pestoon. Epäilyksistä viis, päätin kuitenkin kokeilla, sillä makumaailma muuten on lähellä suosikkejani. Kaikki lusikoivat lasinsa tyhjäksi. Kehuivatkin jopa, toivottavasti ei pelkästä kohteliaisuudesta. Tämä on todella helppo valmistaa, vaikkapa etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Lisäksi tämä kaunis katsella! Vinkkinä: jos löydät italialaisen Muttin valmistamia säilyketomaatteja, valitse niitä.


Italialainen tomaatticocktail (6:lle alkuruokana)
800 g kuorittuja kokonaisia säilyketomaatteja
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
1 rkl worcestershirekastiketta
3 1/2 dl vispikermaa
60 g parmesaanijuustoa raastettuna
100 g pestoa
50 g pistaasipähkinöitä hakattuna rouheeksi
(6 basilikan lehteä koristeeksi)
Hienonna tomaatit. Jätä kuitenkin niihin purutuntumaa, liian hienoksi hakkeeksi niitä ei kannata pilkkoa. Laita tomaatit kulhoon ja lisää sinne hienonnettu/murskattu valkosipulin kynsi, suola, pippuri ja worcestershirekastike. Maista, että maut ovat kohdallaan. Laita seos lasien pohjalle. Vispaa kerma vaahdoksi ja jaa kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan raastettu parmesaani ja lisää sitä lasiin tomaattiseoksen päälle. Sekoita loppuun kermavaahtoon pesto ja lisää sitä lasiin kermavaahto-juustoseoksen päälle. Ripottele lopuksi rouhittuja pistaasipähkinöitä ja koristele halutessasi basilikalla. Säilytä lasit jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti