sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Yrttiset karitsapullat


Lammas ja karitsa kuuluvat meidän suosikkeihin. Näin veneellä kun ollaan, taas lähtiessä tutkittiin pakastinta tarkkaan ja mukaan otettiin karitsan jauhelihaa. Siitä syntyi yrttiset karitsapullat. Reseptissä ei ole tarkkoja määriä vaan kaikkia laitetaan fiiliksen mukaan. Yrttejä voi myös laittaa oman maun mukaan. Joskus olen laittanut pelkästään persiljaa (runsaasti), valkosipulia ja sitruunan kuorta. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi veneilijän perunasalaatti. Tästä määrästä neljä purjehtijaa sai vatsat täyteen!


Yrttiset karitsapullat
800 g karitsan jauhelihaa (tai lampaan)
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
persiljaa
timjamia muutama oksa
1 tl tuoretta rosmariinia 
Pese ja raasta sitruunankuori. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna yrtit. Lisää aineet jauhelihaan ja vaivaa taikina. Paista lihapullat joko öljyssä tai voissa kauniin ruskeiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti