torstai 7. helmikuuta 2013

Sienillä ja pähkinöillä täytetyt paprikat


Täytyy kyllä sanoa, ettei kuva tee oikeutta tällä kertaa ollenkaan näille paprikoille. Harmittavaa, mutta ei aina jaksa panostaa siihen ulkonäköön ja kuvaukseen. Joskus nälkä on ylivoiman bloggaajan vastustaja! Taas siis vuorossa oli pakastimen tyhjennystä. Sieninä käytin lampaankääpää, mutta mitkä tahansa metsäsienet sopivat tähän hyvin. Vihreän peston sijaan kaapista löytyi punaista pestoa. Vihreä salaatti ilman sen kummempia kommervenkkejä käy hyvin lisukkeeksi. Reseptissä käytetty panko on japanilaistyyppistä karkearakenteista korppujauhoa, joka sopii etenkin leivitykseen. Minun kaapissani sitä oli Ruotsin tuliaisena viime kesän purjehdusreissulta, mutta eiköhän ainakin etnisistä ruokakaupoista pankoa löydy. 

Sienillä ja pähkinöillä täytetyt paprikat (2:lle)
175 g pilkottuja metsäsieniä (mielestäni määrä voi olla myös jotain sinne päin, aina ei tarvitse olla niin tarkka)
1 rkl rypsiöljyä (käytin kylläkin oliiviöljyä)
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
12 aurinkokuivattua tomaattia (laitoin 8)
1 dl korppujauhoja tai pankoa
25 g saksanpähkinöitä (tai kourallinen)
persiljaa, tavallista tai sileälehtistä
1/1 tl kuivattuja chilihiutaleita
4 tl pestoa
2 keltaista tai punaista paprikaa

Valmistele raaka-aineet. Puolita paprikat ja poista siemenkota sekä valkoinen osa kokonaan. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulin kynsi. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja pilko ne. Rouhi pähkinät ja hienonna persilja. Freesaa pannulla öljyssä pilkottuja sieniä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sienten joukkoon valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, korppujauhot tai panko, pähkinärouhe, persilja, chilihiutaleet ja pesto. Maista ja laita lisää mausteita tarvittaessa. Laita paprikat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, täytä ne tekemälläsi täytteellä ja peitä paprikat foliolla. Paista 220 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia kunnes paprikat pehmenevät. Minun uunissani paprikat pehmenivät puolessa tunnissa.



1 kommentti: