keskiviikko 22. elokuuta 2012

Hunajayrttibroileri ja minttukurkut


Elle Mat & Vin 4/5 2012 sisälsi toinen toistaan herkullisempia reseptejä, joista tässä kaksi. Minttukurkut on raikas salaatti, joka sopii hyvin grillatun lihan kanssa. Yrttinen, sitruunainen ja makeahko marinadi on kyllä tämän kesän ehdoton suosikkimarinadini broilerille! Kun valitset broileria tähän ruokalajiin, suosittelisin kyllä broilerin reisifileitä. En ole varma miten pakkauksessa on suomennettu "kycklinglår/lårfile", mutta minä kutsun niitä reisifileiksi, koska ne ovat reisikoivista tehtyjä luuttomia fileitä. Nämä ovat hieman edullisempia kuin broilerin rintafile sekä erittäin herkullisia ja mureita. Mutta mikä tahansa broilerin liha tähän käy, jos reisifileitä ei ole saatavilla. Resepti ohjaa grillaamaan broilerin fileet. Paistoin lihan pannulla, koska grillauksen mahdollisuutta ei ollut. Paistaminenkin onnistui hyvin, mutta marinadille olisi ehkä sopinut grillaaminen paremmin. Lisäkkeeksi sopii ehdottomasti myös riisi.

Hunajayrttibroileri
8 reisifilettä (lårfile)
1/2 dl bbq-kastiketta (käytin Heinzia, ihan ok ja laitoin varmasti jonkun verran enemmän kuin 1/2 dl)
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 sitruuna
1 tl tuoretta rosmariinia (kuivattukin käy)
1 rkl hunajaa (tätäkin taisin laittaa enemmän, kun maistelin marinadia)
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Valkosipulia rakastavat voivat lisätä toisenkin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita bbq-kastike, hienonnettu valkosipuli, sitruunan kuori ja mehu, rosmariini, hunaja ja mausteet sekä 3 rkl oliiviöljyä. Laita broilerin reisifileet rasiaan tai pussiin ja kaada marinadi päälle. Laita jääkaappiin marinoitumaan tunniksi. Ota broilerin reisifileet huoneenlämpöön ennen grillaamista. Lisää vielä 2 rkl oliiviöljyä marinadiin. Grillaa molemmin puolin noin 5 minuuttia ja sivele lihoja välillä marinadilla.

---------------------

Minttukurkut
1 kurkku
1 ruukku minttua
2 limeä
3 rkl hyvää extra virgin -oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Kuori kurkku, puolita se ja kaiva malto pois. Siivuta kurkku. Hienonna minttu. Raasta yhden limen kuori ja purista molemmista mehut. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää oliiviöljy. Mausta pippurilla ja suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti