sunnuntai 26. elokuuta 2012

Sitruunamehussa marinoitua broileria ja vuohenjuustoa


Joskus on sellainen tilanne, että jääkaappi näyttää aika tyhjältä eikä oikein huvita imiettiä "mitä tänään syötäisiin", tehdä kauppalistaa ja lähteä kauppaan. Kaapista löytyi ohuita broilerin fileitä, vuohenjuustoa ja sitruuna, joiden viimeinen käyttöpäivä lähestyi uhkaavasti. Nälkä ei ollut suuren suuri, mutta mieli teki jotain raikasta vatsan täytettä. Marinoin siis broilerinfileitä pelkässä sitruunanmehussa tunnin verran. Paneroin ja paistoin vuohenjuuston. Ja perunasalaatti taiottiin "jämistä". Varhaisperunat keitettiin juuri ja juuri kypsiksi, jonka jälkeen ne jäähdytettiin heti kylmässä vedessä. Perunat saivat seurakseen mustia kalamata -oliiveja, kesäsipulia ja marinoitua punasipulia. Marinoidusta punasipulista laitan tänne kyllä ohjeen, kun se jostain löydän. Kastike syntyi sitruunanmehusta, oliiviöljystä, pippurista ja suolasta.

Sitruunamehussa marinoitua broileria ja vuohenjuustoa
1 rasia ohuen ohuita marinoimattomia broilerin fileitä
2 sitruunaa
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Purista sitruunoista mehu. Laita broilerin fileet joko rasiaan tai pussiin ja kaada sitruunamehu joukkoon. Laita broilerin fileet jääkaappiin marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Paista tai grillaa fileet kypsiksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

--------------------

Paneroitu vuohenjuusto
vuohenjuustoa, jossa on kuori (esimerkiksi Saint Maure)
jauhoja
kananmuna
Tarvitset kaksi syvää lautasta, joista toiseen laitat jauhoja ja toiseen kananmunan. Riko kananmunan rakenne haarukalla. Viipaloi vuohenjuusto sopivan paksuiksi viipaleiksi. Kääntele jauhossa, sitten kananmunassa ja taisinpa käännellä vielä toistamiseen jauhoissa. Jauhojen sekaan voi laittaa mausteista, esimerkiksi pippuria tai yrttejä. Paista kuumalla pannnulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti