torstai 23. elokuuta 2012

Maustetahna possukyljyksille


Grillatut possukyljykset....voi mitä herkkua! Ja tämä maustetahna tekee possukyljyksistä vielä herkullisempia! Resepti on löytö jostain Drömhus & Trädgårdin tämän kevään lehdestä. Tätä tahnaa possukyljyksille olen tehnyt jo useamman kerran ja teen varmasti jatkossakin. Tahnassa makeus ja tulisuus ovat hyvin tasapainossa. Jos tulisuus jo sananakin hirvittää, älä silti ohita tätä reseptiä. Chilin ja savustetun paprikajauheen määrää voi vähentää alussa ja lisätä sitten tarvittaessa, kun maistat tahnaa. Jos sinulla ei ole savustettua paperikajauhetta, voit käyttää tavallistakin. Suosittelen kuitenkin hankkimaan savustettua, sillä se on mahtava mauste! Grillaus tuo myös sokerin makeuden hyvin esille, ja se tasapainottaa voimakkaampia makuja. Joten kannattaa kokeilla!

Maustetahna possukyljyksille
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 1/2 kuivattua oreganoa
2 tl juustokuminaa
1 1/2 tl chilijauhetta
1 lime
3 valkosipulin kynttä
2 rkl fariinisokeria
mustapippuria
sormisuolaa
1/2 dl oliiviöljyä
Raasta limen kuori. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mieluiten morttelissa, koska siten saat hierottua limen kuoresta ja valkosipulista kaikki maut irti. Lisää lopuksi öljy. Laita possukyljykset joko rasiaan tai pussiin ja lisää marinadi. Marinoi lihoja jääkaapissa max 4 tuntia. Grillaa kyljykset kypsiksi paksuudesta riippuen joko 2 cm 4-6 minuttia per puoli tai 3-4 cm 5-7 minuuttia per puoli. Jos haluat grillauksen aikana valella kyljyksiä, kannattaa siihen käyttää pelkkää öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti