sunnuntai 5. elokuuta 2012

ICA -pasta


Pasta on todellä hyvää perusruokaa, joskaan hiilihydraattikammoisille se ei sovi. Tämä pasta on saanut nimensä ICA:sta löytyneestä ohjeesta. Saimme nauttia tästä ystäviemme valmistamana Härnösandissa. Nälkä oli kaikilla hirmuisen kova! Pasta valmistui onneksi nopeasti. Perusohjetta täydennettiin metwurstilla, sillä chorizon määrä näytti nälän ollessa suurimmillaan turhan vähäiseltä.

ICA -pasta (neljälle)
1 keltasipuli
mausteista chorizo -makkaraa
1 prk tomaattimurskaa
1/2 dl kermaa
suolaa
pippuria
Pilko sipuli. Pilko makkara. Kuullota sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää makkaran palat pannulle. Kun makkarat ovat saaneet hieman väriä pintaan, lisää tomaattimurska. Tavallisen tomaattimurskan sijaan voit käyttää myös maustettua tomaattimurskaa, esimerkiksi nyt tomaattimurskan mausteena oli yrttejä. Anna hautua hetken ja lisää kerma. Kerman voit myös jättää kokonaan pois, jos sitä ei jääkaapista löydy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen al denteksi keitetty pasta, esimerkiksi tagliatelle, ja sekoita hyvin. Lopuksi voit halutessasi riipiä pinnalle yrttejä, vaikkapa basilikaa tai oreganoa. Jokainen syöjä voi raastaa pinnalle parmesaania haluamansa määrän. Nam! Kyllä muuten maistui kaikille!


4 kommenttia:

  1. Voi ku täältä meidän tuppukylästä löytyisi kunnon chorizo makkaraa! On muuten ihana kansikuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kansikuva otettiin Häggvikissä ilta-auringon paisteessa. Monen monta otosta, joista yksi onneksi onnistui. Kunnon chorizo -makkaraa on aika haasteellista löytää jopa täältä. Onneksi tähän pastaan voi käyttää salamia tai metwurstiakin suikaleina. Pääasia, että raikas tomaattikastike saa seurakseen jotain ihanan rasvaista!

      Poista
  2. Oi mikä ihana blogi! Tulee nälkä kun täällä vierailee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitten ei auta muu kuin kokkailla koko perheen vatsat täyteen :)

      Poista