sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mojo Rojo -perunat


Örnsköldsvikin ICA:sta otin mukaan kaupan oman ilmaisjakelulehden "Ännu mer grillat" iltalukemiseksi. Lehdessä on 75 sivua kesäisiä reseptejä, pääasiassa nimensä mukaisesti grillaukseen liittyviä. Härnösandin Coopin lihatiskiltä löytyi vasikan entrecôteta, jota oli pakko saada. Kotikaupungissani vasikkaa on saatavilla harvoin, joten nyt oli todella hyvä tilaisuus nauttia tästä herkusta.

ICA:n lehdessä oli ohje Mojo Rojo -perunoista, joiden seurana oli vasikan entrecôte ja grillattu parsa. Mojo Rojo on espanjalaisen keittiön, erityisesti Kanariansaarten, punainen, mausteinen ja valkosipulinen kastike, joka sopii hyvin grillatulle lihalle. Veneen maustekaappia olin täydentänyt jo lähtiessä savustetulla paprikajauheella. Sitä ei kaupan valikoimista ainakaan Vaasassa löydy, mutta Kauppahallin Ryytivakasta löytyy! Vahvoista mauista pitävälle tämä kastike sopii todella hyvin. Paprikajauheen ja valkosipulin määrää voi aina lisätä oman maun mukaan. Ohjeessa oli käytetty punaviinietikkaa, mutta sherryviinietikka käy ihan yhtä hyvin.

Vasikka on sen verran pehmeän ja miedon makuinen, että kastike täydensi lihan makua mukavasti. Grillin puuttuessa, paistoin lihan pannulla 2 minuuttia per puoli ja käärin se folioon 5 minuutiksi odottamaan. Parsat tein sillä aikaa myös pannulla. Parsojen ollessa melkein valmiita, lisäsin pannulle vähän limen mehua sekä suolaa ja pippuria.

Mojo Rojo -kastike perunoille (ohjeesta tulee kuudelle)
1 1/2 kg perunoita
2 siivua vaaleaa leipää
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 tl savustettua paprikajauhetta (tai tavallista)
2 grillattua paprikaa
2 dl oliiviöljyä
1 1/2 tl punaviinietikkaa
pippuria
Grillaa paprikat niin, että niiden kuori on musta. Paprikat voit valmistaa myös uunissa. Leikkaa tässä tapauksessa paprikat isoiksi lohkoiksi. Uunin lämpötila 275 asteeseen ja anna paprikoiden olla uunissa n. 20 minuuttia. Paprikoiden kuoren pitäisi olla mustunut, jonka jälkeen ne laitetaan muovipussiin ehkä viideksi minuutiksi. Sitten kuori on helppo ottaa pois. Leikkaa leipien reunat ja murustele leivät. Vähän kuivahtanut leipä käy tähän erinomaisesti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita leivän murut, hienonnettu valkosipuli, suola, paprikajauhe ja hienonnetut paprikat. Sekoita joukkoon ensin oliiviöljy ja sitten punaviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla.

Veneellä paprikan grillaaminen onnistuu todella kätevästi suoraan kaasuliekin päällä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti