tiistai 21. elokuuta 2012

Pesto ja fetajuusto -lisäke makkaralle


Kaikkihan kesällä makkaraa rakastavat! Tai ainakin melkein kaikki! Useimmiten makkara taidetaan grillata ja nauttia ihan sellaisenaan.  Mutta tässä sen seuraksi on kehitelty aivan erinomainen lisäke fetajuustosta, pestosta ja fenkolista. Vähän jotain erilaista, lisäke saa makkarastakin esiin uusia ulottuvuuksia. Ihan heti ei tulisi mieleen yhdistää fenkolia makkaran seuraan, mutta tätä kannattaa rohkeasti kokeilla vaikkei fenkoli olisi entuudestaan tuttu vihannes. Alkuperäisessa ohjeessa (ICA:n "Ännu mer grillat") käytettiin paprikapestoa, mutta sellaista ei kaupan valikoimasta löytynyt. Käytin punaista pestoa eikä sitä voinut huonoksi vaihtoehdoksi moittia. Tarjoiluun tarvitaan tietenkin makkaraa eikä sillä ole oikeastaan väliä mitä makkaraa käyttää. Annoksen pohjalle grillataan reilu siivu maalaisleipää.

Pesto ja fetajuusto -lisäke makkaralle (4:lle)
150 g fetajuustoa
1 fenkoli
1/2 purkkia pestoa (tai oman maun mukaan)
kaksi tai kolme kourallista pinaatinlehtiä
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Paahda pnjansiemenet kuivalla ja kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Murustele fetajuusto. Viipaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Ensin kannattaa tietenkin leikata kanta ja ne vihreät tupsukat pois. Yhdistä pesto fetajuuston ja fenkolin kanssa. Kääntele pinaatti sekaan. Osan pinaatista voit jättää annoksen koristeluun. Lisää paahdetut pinjansiemenet. Mausta pippurilla ja suolalla. Grillaa makkarat ja leipä. Kokoa annos, pohjalle leipä, sitten makkara ja päälle pesto-fetajuustolisäke. Paksummat makkarat voi hyvin puolittaa ja vaikkapa grillatakin puolikkaina. Reseptistä riittää neljälle, mutta me söimme kaikki kahdestaan! Kuvastakin näkyy, että lisäkettä on runsaasti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti